Kipróbáltuk: Mielle Organics

Szuper hírem van emberek! Elindult az első magyar webáruház, ahol csupa göndörbarát termék kapható!!! Nem, nem itt a blogon, én nem mernék ilyesmire vállalkozni. Szerencsénkre egy aranyos göndör hölgy belevágott és október eleje óta már több nemzetközileg elismert, eddig nálunk nem kapható márkát beszerzett nekünk. Gyorsan leszögezném, hogy nincs anyagi érdekeltségem a webshopban, egyszerűen csak nagyon örülök neki, hogy kipróbálhatunk eddig elérhetetlen márkákat. A webshopot alapító hölgy szeret a háttérben maradni, de annyit elárult, hogy

„a webshopnak a célja az volt, hogy a göndör hajú lányok itthon is bátran válogathassanak a saját hajtípusuknak megfelelő hajtermékek közül. Kicsit megmutatva azt, hogy “nem csak az egyenes hajúaké a világ” és, hogy büszkén viseljék azt a gyönyörű göndör hajkoronát.”

Ez a második mondat teljesen összecseng a göndörkacaj blog célkitűzésével, így hát nem is kellett több bíztatás, rögtön ki kellett próbálnom néhány terméket. Pár nap alatt meg is érkezett az első (de valószínűleg nem utolsó) csomagom. 🙂

Lássuk a tesztalanyainkat! A Mielle Organics amerikai céget egy Monique Rodriguez nevű göndör hajú ápolónő alapította 2014-ben. Fő profiljuk a hajápolás, de vitaminokat és arcápolási termékeket is forgalmaznak. Jó ideje szemeztem már a termékeikkel, de eddig a külföldi webáruházak magas szállítási költségei miatt nem volt alkalmam kipróbálni.

Elsőként jöjjön a Babassu Oil & Mint (babassu olaj & menta) hajpakolás

Mit ígér?

A száraz és károsodott hajat helyreállító organikus mélyhidratáló. Legfőbb alkoteleme az amazoniai pálmafélékből származó babassu olaj magas koncentrációban tartalmaz szterineket és tokoferolokat, amelyek javíthatják a haj és a fejbőr egészségét. A Babassu olaj és menta mélyhidratáló zsírsavakkal és természetes olajokkal, valamint búza, szója és egyéb természetes összetevőkkel gazdagított komplex aminosavakkal dúsítja és hidratálja a hajat.

• Csökkenti a haj szállását és a tincsek szétesését
• Fehérjét és hidratálást biztosít a hajszálaknak
• Minden hajtípusra – festett haj esetén is – biztonságosan használható
• Nem tesztelték állatokon! – hurrá! 🙂

Bio és göndörbarát alapanyagokból áll.

Water/aqua/eau, behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, acetyl esters, Orbygnia speciosa *(babassu) nut oil, biosaccharide gum-1, Euterpe(acai)pulp oil, sodium PCA, sodium lactate, arginine, aspartic acid, PCA, glycine, alanine, serene, valine, proline, threonine, isoleucine, histidine, phenylalanine, Orbignya speciosa kernel oil, Astrocaryum murumuru butter, Pentaclethra macroloba (pracaxi) seed oil, *Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, *Helianthus annuus (sunflower) seed oil, dehydroacetic acid, Lavandula agustifolia (lavender) flower oil, Pelargonium graveolens (geranium) flower/leaf oil Salvia officials (sage) leaf oil, *Mentha piperita (peppermint) leaf oil, *citrus paradise (Pink Grapefruit) peel oil, *Litsea cubeba (litsea cubeba) fruit oil, *Mentha (spearmint) leaf oil, Benzyl alcohol

240 ml-es tégelyes kiszerelésben kapható.
Shopbymalia oldalon jelenlegi ára: 6 390 Ft

A második a Honey & Ginger (méz & gyömbér) hajformázó zselé

Mit ígér?

• Táplálja, hidratálja a hajszálakat és tartást ad
• Frissen mosott és több-napos göndörítésre is használható
• Ragacsos érzet és mesterséges adalékok nélkül

Több, mint 70%-ban tanúsított bio-összetevőket – többek közt mézet, gyömbért, aloe kivonatot és babassu-olajat. Ez is teljesen göndörbarát!

Aqua (Water), Glycerin, Honey, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Acrylates Copolymer, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Maltodextrin/VP Copolymer, Althea Offinalis (Marshmallow) Root Extract, Pectin, Parfum (Fragrance), Zingiber Offinale (Ginger) Root Oil*, Carbomer, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.

384 ml-es, pumpás adagolóval ellátott palackban kapható.
Jelenlegi ára: 5 890 Ft

Jól hangzik, próbáljuk ki!

Úgy gondoltam hitelesebb lenne a bejegyzés és a végső pontozás, ha nem csak én próbálnám ki a termékeket. Ezért felkértem két kedvenc sógornőmet, hogy segítsenek nekem.

Évi hosszú, hátközépig érő, 2C hullámú, közepes szálú, közepes porozitású hajkoronával rendelkezik.

Az illata nekem nagyon bejött, kellemes mind a kettőnek , arról a tégelyesről mindig a zselés cukor jutott az eszembe.  Amiben menta is van, az kifejezetten felfrissítette a hajamat. Adott tartást a hajamnak, nem volt elnehezült, még a 3. nap is megmaradtak a hullámok, ami nálam úgy 80 %-ban már 3. nap nem nagyon valósul meg, mert itt-ott kirúgja a hullámokat. Szépen göndörít, összerántotta a hajamat és hidratált is. Összességében 2 mosás alapján azt tudom mondani, hogy határozottan jót tett a hajamnak.

Eni áll alá érő long bob frizurája 3B göndörségű.

„Hajam inkább vékonyszálú, töredezésre hajlamos. Hogy mi kell neki hidratálás, vagy egyéb, azt nem tudom, de első próba alkalmával nagyon szerette a hajam a Mielle Babassu & Mint mélykondicionálót, teljesen új életre kelt tőle. Az illat, ami a tégelyből árad, fantasztikus! Utána is sokáig éreztem a fejemen a Mohito koktélra emlékeztető illatfelhőt. Pedig nem is vagyok az illatok nagy barátja, de ez a citrusosság nagyon is jól esett. A tégelyből kicsit nehéz kibányászni az anyagot, nem azért mert annyira sűrű lenne, épp ellenkezőleg, nagyon is folyékony, olyan sűrített tej állag. Emiatt csöpögött mindenhová sajnos. Nem olvastam el a használati útmutatót, csak utólag. Jó sokáig kellene hagyni a hajon, hát nekem ehhez általában se türelmem, se időm, de becsületére legyen mondva, így is nagyon szép munkát végzett a hajammal. A fejbőrömön sem maradt az a kenőcsös utóérzés, ami egy „testesebb” kondícionáló és/vagy pakolás után szokott maradni. A sebesedésre hajlamos fejbőrömet a mentol kellemesen hűsítette. Másodszorra már nem volt ez a bumm hatása, de valószínűleg azért, mert még rövidebb idő állt rendelkezésemre. Az is lehet, hogy sok volt egymás után kétszer. Összességében frissítő illatú, az ígértnek megfelelő hatású kondícionáló, amit lehet jobb lenne pumpás kivitelű flakonban árulni.”

„Nem vagyok nagy barátja a zselézésnek, mert nem szeretem a ragadós érzést a hajamon, nem is nagyon használok zselét. A Mielle Honey & Ginger formázó zseléje viszont nagyon könnyed, szintén a koktélos illatvilágot hozza. Egyszerű eloszlatni a hajon. Habár tényleg nem egy sűrű anyag, én azért vízzel nyomogattam bele a hajamba. Egyáltalán nem ragad, szép fényt ad a tincseknek. Engem levett a lábamról! Hajszárítás után is jól tudtam használni a felső szöszösség megszüntetésére, nem keményedett meg, szépen helyén tartotta a beigazított kis hajszálakat. A napi reggeli frissítéshez elég belőle egy kis pumpálásnyi adag és helyre lehet pofozni a kissé szétesett frizkót. Nagyon ajánlom!”

Dóri (e sorok írója) 2C/3A, nagyon alacsony porozitású, vastagszálú, váll alá érő hajjal van megáldva.

Babassu olaj & menta pakolás: Első kellemes meglepetés a tégelyt felnyitva, hogy extra zárófólia védi a terméket. Így biztos lehetek benne, hogy illetéktelen ujjak nem turkáltak bele. Ezek után még nagyobb reményekkel indultam a tesztelésnek. Első alkalommal szóról szóra követtem a leírt utasításokat, ami szerint a nedves hajon eloszlatjuk a terméket és várunk 20 percig, majd lemossuk. Sajnos a várt hatás ekkor elmaradt. Persze gondolhattam volna, hogy így lesz, hiszen az én extra alacsony porozitású hajam önszántából nem engedi be a pakolásokat, ezért másodszorra már rafkósabb voltam és a kedvenc „vízzel együtt hajba nyomkodós (angolul squish to condish)” technikámat alkalmaztam. Így már megvolt a wow hatás! A kissé kinyúlt, túlhidratált hajam gyönyörűen visszacsigásodott. A termék kicsit hígabb, mint más mélyhidratálók, viszont nagyon jó csúszást biztosít az összegubancolódott haj kifésüléshez. Valószínűleg minden hajmosáshoz a porozitásom miatt nekem sok lenne a fehérje, de 2-3 hetente biztosan előkerül nálam.

Méz és gyömbér hajformázó zselé: Mikor kibontottam megcsapott a gyömbér friss illata. Nagyon tetszik! Az általam korábban használt göndörítőknek mind kókusz illata volt és bár odáig vagyok a kókuszért, kicsit kezdtem megcsömörleni tőle. Kell a változatosság! Ez a gyömbérillat szerintem férfiak haján is teljesen vállalható lehet. A pumpás kiszerelés számomra praktikus, a hajamat 4 felé választottam, és minden negyedre jutott 1-2 pumpálásnyi a zseléből. Ekkora mennyiség mellett sem nehezítette el a hajamat, szép hidratált csigákat eredményezett, ami 3-4 napig tartotta is magát. A termék hatásában a göndörítő krém és a zselé közt van, nem keményíti meg a tincseket. Akinek extra tartásra van szüksége, nyugodtan tehet még fölé egy erősebb zselét. Kipróbáltam 5. napi frissítésre is, a kissé nedves hajon eloszlattam kb. 3-4 pumpálásnyi mennyiséget, így tudtam még egy jó hajnapot nyerni a következő hajmosásig. 🙂

Értékelés
8.5/10

Összességében mindhármunknak tetszettek a kipróbált termékek. Számunkra a fő hátrány a magasabb ár. Ha ki szeretnétek próbálni, most érdemes, mivel a bejegyzésben többször említett webáruház most pénteken leakciózza őket!

Szeretnétek még hasonló terméktesztekről olvasni? Írjátok meg kommentben vagy a Göndörkacaj facebook csoportban!

Tovább olvasok

3 hozzászólás

  1. Szupi az oldalad, hiánypótló! 😉 Csak így tovább, nagyon várom az új bejegyzéseket 🙂

    A fent belinkelt webáruházról csak annyit, hogy nagyon jó lenne, de jelenleg egy csomó termék vagy nem kapható átmenetileg, vagy az van kiírva, hogy elfogyott 🙁

  2. Sziasztok. 😀
    Tud valaki esetleg egy jó fodrászt ajánlani Veszprém környékén, aki ért is a göndör hajakhoz? Csak egy a hajamnak megfelelő vágást szeretnék. Sajnos akiket én ismerek, ők azt mondják hogy értenek hozzá és rögtön előkapják az egyik zsebükből a szulfátot, a másik zsebükből a szilikont, ráadásnak egy kis tűzforró hajszárítóval.

  3. Szia! Nekem hullámos a hajam, derékig ér és vastagszalu. Ha megszaritom nagyon szöszösödik. Magától egy éjszaka alatt sem szaradna meg. Tudnál rá valami konkrét terméket ajánlani?Amitől nem lesz kemény és ragacsos. Köszönöm szépen. 😁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük