Isten hozott!

Kedves göndör hajú ismerősöm

és ismeretlen ismerősöm!

Köszönöm, hogy  itt vagy!

Bevallom töredelmesen, életem első kb. 30 évében ki nem állhattam a göndör hajamat. Vágyakozva néztem más lányok szögegyenes haját, mennyire könnyű nekik! Csak kifésülik és máris tökéletesen áll! Bezzeg, amikor én próbáltam a rakoncátlan tincseket megszelídíteni, kiegyenesítgetni, sosem álltak úgy, ahogy én szerettem volna. Saját akaratuk volt. Néha sikerült hajmosást követően relatíve normálisan kinézni kiengedett hajjal, következő reggelre tuti szénaboglya séróval ébredtem. Ha ilyenkor próbáltam kifésülni, csak még rosszabb lett a helyzet, így nem volt mit tenni, összefogtam lófarokba vagy kontyba. Így ment ez évtizedekig, de eljött egy pont, amikor úgy éreztem, ez így nem mehet tovább. Ha a Teremtő göndör hajjal alkotott meg, ideje ezzel végre megbarátkoznom.

Nem állítom, hogy ma már minden nap tökéletesen állnak a tincseim, de nem ellenségként, hanem szövetségesként tekintek rájuk. Hogy miért mondom el ezt neked? Szeretném Veled megosztani azokat a dolgokat, amiket az utóbbi években a természetesen göndör haj ápolásáról tanultam. Rengeteg külföldi honlap foglalkozik ezzel a témával, de magyar nyelven szinte semmilyen használható forrást nem találtam. Ha csak egyetlen göndör embernek is sikerül valami hasznosat tanulnia ebből a blogból, már megérte elindítani. 🙂

A lényeg: Kérlek, hidd el, a hajad különleges és gyönyörű, csak egy kis gyengéd szeretetre van szüksége ahhoz, hogy a szó szoros értelmében hajkoronává váljon. Ha nekem sikerült, neked is menni fog!

Vágjunk bele együtt!

Göndörs spirál

Tovább olvasok

3 hozzászólás

  1. Szia! Most találtam az oldaladra és borzasztóan megörültem. Én már a 40-es éveimet taposom és én is mostanában kezdem végre elfogadni a göndör hajamat, youtube videóknak hála. Nekem volt vagy 15 év hajvasalós időszakom is. :/ Sőt egyenesen azt tapasztalom, hogy az eddig jóindulattal hullámosnak nevezett hajam valójában full göndör, ha megfelelően ápolom. Viszont az angol tudásom nem a legjobb, sokszor nagyon nehéz megértenem a sok szöveget.
    Most rávetem magam az összes eddigi bejegyzésre. Hálas köszönet érte!
    Gabi

    1. Szia Gabi! Köszönöm a visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy itt vagy!! Igyekszem még sok információt megosztani, hogy egyre szebbek legyenek a tincseink. 🙂 Sok türelem kell a mi hajtípusunkhoz, de megéri 🙂
      Dóri

  2. Thank you so much for this site. I moved to Hungary about a year and a half ago and i have been searching for products in Hungry that i can use to go curly girl friendly and i finally found your blog. It is very helpful to me and i can now shop with confidence that i found the right products. Thank you so much for the list it is great and saved me so much worthless shopping. thank you thank you thank you.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük